Haardhout is kortgezegd, hout dat in de openhaard gaat. Het beste hout wat je hiervoor kan gebruiken heeft de perfecte vochtigheidsgraad, een goede vlam en gaat snel aan. Dat soort haardhout vind je natuurlijk bij Van Engeland-De Groot. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende type haardhout en de voor en nadelen hiervan en wat het beste haardhout is om te kopen.

Hoe brand je het beste haardhout?

Haardhout moet eerst goed gedroogd zijn voordat het een goede vlam oplevert. Het drogen van het hout gaat het snelst als het hout gekloofd is. Door de kloof droogt de binnenkant van het hout makkelijk en sneller.

Tegenwoordig worden houtblokken al gekloofd met een kloofmachine, maar als je het hout zelf bij elkaar hebt gesprokkeld kan dat ook gemakkelijk met een kloofbijl of voorhamer.

Bij VEDG hebben wij gedroogd haardhout van zowel hardhout als zachthout. Hierover later meer.

Haardhout in de openhaard

Types haardhout

Bij Van Engeland-De Groot bieden wij twee soorten haardhout aan: Hardhout en zachthout. Elk van deze type haardhout heeft zijn eigen voordelen. Onderstaand lichten we deze toe zodat jij kan kiezen welke het best je past.

hardhout haardhout kopen bij VEDG

Hardhout als haardhout

Wij bieden tropisch hardhout aan, genaamd Azobé. Dit is een zeer duurzame houtsoort. Hardhout geeft meer warmte af en brand ook veel langer. Hardhout is een meer compacte houtsoort en heeft een hogere dichtheid waardoor het hout meer volume heeft.

Het tropische Azobé hout bieden wij aan in een big bag van 1m³. Het hardhout word voor u afgekort naar blokjes van 20-25 cm, zodat ze ideaal in de openhaard passen.

zachthout haardhout kopen bij VEDG

Zachthout als haardhout

Voor zachthout bieden wij de Douglas en de Vuren aan. Dit zijn ook allebei duurzame houtsoorten. Het hout brand snel en geeft een fijne warme, mooie vlam.

Een big bag van Douglashout en/of Vurenhout is een stukje goedkoper. Alle blokjes hebben een afmeting van 20-25 cm, zodat deze gemakkelijk in u openhaard passen.

Duurzame brandstof

De eerste brandstof wat de mens gebruikte was: Haardhout. Dit deden ze om dezelfde redenen als dat jij het wilt gaan gebruiken, voor een vuurtje om warm bij te gaan zitten. Van alle duurzame energiebronnen moet haardhout wel zorgvuldig worden gekapt om ontbossing te voorkomen.

Als je wellicht een meer milieubewustere brandstof wilt gebruiken dan raden wij aan te kijken naar onze pelletkorrels.

Ruim assortiment haardhout bij van engeland de groot

Haardhouten kopen? 

Ben jij dus op zoek naar het beste zacht of harde haardhout? Of juist het goedkoopste haardhout? Neem dan contact met ons op.

Het beste haardhout

Het beste haardhout heeft de juiste afmetingen, een hoge kwaliteit en zijn in elke hoeveelheid te verkrijgen. Azobé, Vuren en Douglas zijn de beste soorten die je kan gebruiken. De houtsoorten worden afgekort naar de ideale afmetingen en zo kan jij gemakkelijk en lang genieten van jouw openhaard. Bij Van Engeland-De Groot is dit ideale haardhout beschikbaar voor een lage prijs. Zo ben je altijd verzekerd van het goedkoopste haardhout

In ons assortiment bieden wij Big Bags met haardhout aan. Deze Big Bags zijn gevuld met verschillende soorten hardhout uit ons assortiment. De Big Bag is ongeveer 1m³ en gevuld met plankjes en balkjes van 25 á 30 cm, zodat deze natuurlijk perfect passen in jouw openhaard.

Vandaag nog een Big Bag bestellen?

Bel ons nu voor het beste haardhout

Leave a Reply