Skip to main content

Van Engeland- de Groot is een (h)echt familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat. “Van Engeland” is een begrip in de wijde omgeving. Het bedrijf dankt zijn naam aan Tijn van Engeland en Cor de Groot.

Van Engeland is begonnen op Zeelandsedijk 30a in Volkel met een zagerij en slopersbedrijf. Dit is vlakbij Uden. De werkzaamheden bestonden uit het zagen van heipalen en slopen van gebouwen. De vrijgekomen materialen van de sloop werden verkocht.

Cor de Groot zorgde ervoor dat het bedrijf groeide. Zeelandsedijk 28a (20.000 m2) werd aangekocht en vanaf dit terrein groeiden de mogelijkheden.

Van Engeland- de Groot heeft zich in de jaren die volgden toegelegd op de handel in constructiehout, damwandprofielen, ijzer en plaatmateriaal.
Sinds enkele jaren werkt ook één van de twee zonen van Cor de Groot in het bedrijf.

Wilco de Groot draagt op dit moment zorg voor de dagelijkse leiding. Samen met de leuke groep werknemers is hij de klanten van dienst onder het motto: “U vraagt, wij zagen”. De andere zoon, Mathieu de Groot is accountant, hij zorgt voor de nodige financiële kennis binnen van Engeland- de Groot.

Het bedrijf staat aan het begin mooie uitbreiding. De komende jaren zullen er op het perceel naast de huidige locatie een drietal nieuwe hallen worden gebouwd. Daarmee komt het totale oppervlakte van het bedrijf op 35.000 m2.

Kenmerkende aspecten voor Van Engeland zijn: “gigantische voorraad, goede service en scherpe prijzen”.

Van Engeland- de Groot levert zowel aan bedrijven als de particuliere klusser.

Team VEDG helpt u graag op weg!