Skip to main content

De Beste Houten Platen

Grote voorraad aan houten platen liggen. Verschillende soorten en verschillende diktes van platen voor een afdak tot platen voor aanhangers.

OSB platen

OSB word ook wel chipboard, vlokkenplaat of vezelstructuurplaat genoemd. Een OSB-plaat bestaat meestal uit 3 lagen houtsnippers die gebonden zijn met water en kookvaste lijm en een beetje was. OSB word meestal toegepast als constructiemateriaal, vloeren, wand en dakbedekking, pallets, etc.

Underlayment platen

Underlayment is een gladde plaat met een fineer laag van bijv. vurenhout. Underlayment wordt meestal gebruikt als constructieplaat voor bijvoorbeeld dakbeschot, wanden of vloeren. Deze platen worden meestal gebruikt omdat ze goedkoper zijn als vloerplanken en sneller te leggen zijn.

Multiplex platen

Multiplex of WBP platen zijn geschikt voor buitentoepassingen. Dit is omdat de platen verlijmd zijn met een lijm die volgens testspecificaties minimaal 72 uur in een kookproef kan volhouden zonder dat de verschillende lagen van elkaar loslaten. Multiplex wordt meestal toegepast voor boeiboorden of als afwerkplaten.

MDF-platen

MDF bestaat uit houtvezels en kunsthars dat geperst wordt tot een plaat. MDF is gelijkmatiger van samenstelling als een spaanplaat en de oppervlakte van een MDF-plaat is zeer glad. Oorspronkelijk werd MDF alleen door de meubelindustrie gebruikt maar tegenwoordig wordt het toegepast voor veel verschillende toepassingen binnenshuis.

Multiplex populieren gegrond

Multiplex populieren gegrond zijn platen die interieur verlijmd zijn waardoor ze beperkt tegen vocht kunnen. Deze platen passen ze meestal toe bij binnentoepassingen.

Betonplex platen

Betonplex of betonmultiplex is een gladde houtachtige plaat die ze meestal gebruiken bij betonbekistingen. Betonplex kan ook geleverd worden met een antislip laag zodat deze geschikt wordt voor in een aanhanger. Betonplex wordt meestal ook toegepast voor het maken van opbergruimtes, aanhangers, dierenhokken, glijbanen, bekleding van bedrijfswagens, etc.

MDOplex platen

MDOplex platen zijn multiplex gegronde platen voor afwerkingen van boeiboorden. Deze platen zijn exterieur gebruikt waardoor ze geschikt zijn voor buitentoepassingen.

Okoume gegrond platen

Okoume gegronde platen zijn multiplex platen met een okoume binnenlaag. deze platen zijn goed toepasbaar als boeiboord of andere plaatsen waar de platen meer in het weer zitten.

Trespa platen

trespa is een duurzaam en makkelijk te verwerken bouw compactplaat van hoogste kwaliteit. de homogene plaat is door het gebruik van de beste grondstoffen zeer stabiel, zelfdragend en kleurecht. Gevelbekleding, boeiboorden, dak- en gootranden of dakkapellen zijn de meest gebruikte toepassingen.

Hardboard platen

Hardboard is een dun, stevig plaatmateriaal dat bestaat uit zeer kleine op elkaar geperste houtvezels. De belangrijkste binding van houtvezels in deze platen wordt gevormd door het natuurlijke bindmiddel lignine, dat vrijkomt bij verhitting van de houtvezels.
Hardboard wordt voornamelijk gebruikt als egaliserende ondervloer, voor onderdelen van keukenkasten en dakelementen.