Een pelletkorrel is kortgezegd, een geperste korrel van zaagsel. Het zaagsel word fijn gemalen en in cilindervormige staafjes geperst. Hiervoor word uiteraard alleen schoon hout voor gebruikt.

Hoe worden de pelletkorrels gemaakt

De korrels zijn gemaakt van restante van hout. Het hout om de korrels te kunnen produceren komt van fabrieken en zagerijen. Er word een hoge druk op het zaagsel uitgeoefend en zo ontstaat er een pelletkorrel die jij kan gebruiken om je huis op te warmen.

Pelletkorrels kopen?

Hoe doe je de pelletkorrels in een pelletkachel?

Voor het gebruik van pelletkorrels heb je natuurlijk een pelletkachel nodig. De kachels zijn volautomatisch. Wat betekent dat de kachel zelf het werk doet. De kachel heeft een reservoir waar hij de pelletkorrels in opslaat.

Als de kachel word aangezet worden de korrels van het reservoir naar de vuurhaard gebracht doormiddel van een schroef. De vuurhaard zorgt er vaak zelf voor dat de as in een aslade word opgevangen. Hierdoor hoef je zelf minder onderhoud te plegen. Het enige wat jij dus hoeft te doen is de korrels in het reservoir doen.

Pelletkorrels in de kachel

Milieubewuste biobrandstof

De korrels moeten aan kwaliteitsnormen voldoen, zodat ze je het juiste warmtevermogen kunnen bieden. Pelletkorrels zijn ook een van de zuiverste brandstoffen onder de biobrandstoffen. De verbranding is CO² neutraal en er komt geen rook bij vrij. Er blijft ook maar 1,2% as over. Hierdoor heb je ook veel minder onderhoud aan je pelletkachel.

De voordelen van de pelletkorrels

  • Op een van de zuinigste manieren je huis verwarmen
  • Minder rookvorming
  • CO²-neutrale uitstoot
  • As-gehalte van minder dan 1,2%
  • Efficiënte verbranding
  • Op een energiezuinige manier profiteren van een gezellige kachel
Sfeer van een pelletkachels in jouw woonkamer

De beste pelletkorrels vind je bij VEDG

Nu je weet waarom pelletkorrels de beste manier om je huis te verwarmen laten we je graag kennis maken met de beste pelletkorrels uit ons assortiment.

Wat zijn de beste pelletkorrels?

Onze pelletkorrels hebben een van de hoogste keurmerken beschikbaar voor pelletkorrels. Het as-gehalte is daardoor bij ons ook zeer laag. Hierdoor hoef je dus ook veel minder onderhoud te plegen aan de pelletkachel. De korrels hebben een CO²-neutrale uitstoot.

Wat betekent dat het gebruik van deze kachel?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een gaskachel, geen effect heeft op het milieu. Het enige wat hoog ligt is de temperatuur. Dat is namelijk 1100 graden of hoger. Hierdoor branden onze korrels dus goed hard en verwarmen ze je hele huis op een energiezuinige manier.

De goedkoopste pelletkorrels koop je bij VEDG

Voor onze hoge kwaliteit pelletkorrels hebben wij een aanbiedingsprijs beschikbaar. De aanbiedingsprijs voor ons A2 korrels is €0,28 per kilogram. Dat is een zeer goedkope prijs voor pelletkorrels van deze kwaliteit. Dit staat gelijk aan €5,50 incl. BTW per zak van 15 kg.

Bij een afname van een volle pellet, welke 65 zakken bevat van 15kg, betaal je €330,33 inclusief BTW (€5,08 per zak).

Bel nu naar VEDG want op=op

Leave a Reply