Met hardhouten vlonderplanken creëer je in een handomdraai een gezellig en stijlvol terras. Terrasplanken van hout zijn ook uitstekend te gebruiken als alternatief voor bestrating in de tuin en zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Je hebt de keuze uit diverse houtsoorten: van hardhout, zoals Keruing of Bankirai, tot naaldhout zoals het sterke Douglas of Vuren-hout.

Hardhouten vlonderplanken kopen

Ruim aanbod hardhouten vlonderplanken

Er zijn gigantisch veel houtsoorten en iedere houtsoort heeft weer zijn eigen voordelen en uitstraling. Het is uiteindelijk een kwestie van smaak welke houtsoort het beste bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een warme houtsoort of juist een lichtgekleurde houtsoort. Het grootste verschil zit tussen de hardhouten planken en de zachte geïmpregneerde planken. Deze laatsten hebben een kortere levensduur dan hardhouten planken. Hardhout is doorgaans wel een stuk prijziger dan zachthout, wat ook niet onbelangrijk is bij het maken van jouw keuze. Als je op zoek bent naar een middenweg zijn bijvoorbeeld bamboe planken of Douglas planken een goede keuze. Officieel is Douglas een zachthoutsoort. Wel heeft dit alle kenmerken van hardhout, wat dit een speciaal materiaal maakt.

Duurzame vlonderplanken van hout

Doordat hout een natuurlijk materiaal is dat jarenlang meegaat is dit vaak een milieuvriendelijkere keuze dan andere materialen. Composiet wordt vaak gezien als het duurzame alternatief voor hout. De mate van duurzaamheid verschilt erg per houtsoort. Zo is hardhout bijvoorbeeld zeer duurzaam omdat het tientallen jaren meegaat.

Hardhouten vlonderplanken kopen

Wat heb je nodig voor het leggen van hout vlonder terras

De basis voor jouw terras is de onderconstructie van het hout vlonder terras. Hier moet je dus genoeg aandacht en tijd aan besteden. Je gebruikt (hard)houten onderbalken voordat je de houten vlonder aanbrengt. Deze onderbalken van hout en bevestigingsmaterialen kan je direct mee bestellen met je vlonderplanken van hout. Ook zijn er totaalpakketten verkrijgbaar, zodat je direct met jouw terras aan de slag kunt. Door aan te geven hoeveel vierkante meter je nodig hebt, berekenen wij hoeveel houten vlonderplanken, onderbalken en schroeven/bevestigingsclips je nodig hebt voor jouw terras. Met de juiste instructies kun je jouw vlonder terras van hout prima zelf leggen.

Leave a Reply